Wintertaart met gevulde champignons en uienconfituur
bereiding
-
1
Maak eerst de uienconfituur. Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze glazig in boter. Voeg de suiker en jeneverbessen toe en schep om tot de suiker gesmolten is. Blus met de wijn en de azijn. Laat een half uur sudderen, zonder deksel, roer af en toe om met een houten lepel. Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer 'm door de uien. Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie, laat de groente slinken in olijfolie en goed uitlekken. Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snij ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook en meng ze met de champignonsteeltjes.
-
3
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel er de spinazie over, laat 1 cm van de rand vrij.
-
4
Zet de champignonhoedjes op de spinazie. Schep er de knoflookmix in en verbrokkel er de geitenkaas over. Bestrooi met marjolein en walnoten. Besprenkel met knoflookolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer met de uienconfituur.