Soep van savooikool met spek
bereiding
-
1
Snipper de savooikool.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Snipper de ui.
-
2
Leg het spek in kokend water en laat 2 minuten flink doorkoken. Neem het eruit, spoel het af en leg het in een schone pan. Voeg koud water toe tot het onderstaat. Breng aan de kook en laat 7 minuten sudderen. Haal het er weer uit, laat afkoelen en snij in reepjes.
-
3
Stoof de ui 3 minuten in boter. Doe er de aardappelen bij en stoof 2 minuten. Voeg de bouillon en de laurier toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Doe er de kool bij en laat 5 minuten sudderen.
-
4
Verwijder de laurier en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden en garneer ze met spek en eventueel nog wat apart gehouden gare kool.
Voorbereiding