Sint-jakobsvruchten en scampi's met knoflook uit de airfryer
bereiding
-
1
Hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook. Pers 1 limoen en snij de tweede doormidden en vervolgens in dunne plakjes.Hak het pepertje fijn.
-
2
Meng in een kommetje de peterselie met de knoflook, het limoensap, de olijfolie, peper en zout.
-
3
Dep de sint-jakobsvruchten en de scampi's droog met keukenpapier. Leg de garnalen in het mandje van de airfryer en overgiet met de helft van de saus. Bak ze mooi roze op 180°C, gedurende 6 à 8 minuten. Haal ze uit het mandje.
-
4
Leg de sint-jakobsvruchten in het mandje en verdeel er een beetje van de saus over. Bak ze 1,5 minuut op 200°C.
-
5
Serveer de sint-jakobsvruchten en de scampi's met de rest van de saus en bestrooi met het gehakte pepertje. Dat kan op individuele bordjes, maar ook gewoon op één grote schotel. Lekker met geroosterd stokbrood en een pittige mayonaise. Geef er de plakjes limoen (of citroen) bij.