Millefeuille van zalm en venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met het kerriepoeder op een zacht vuur. Laat het filodeeg ontdooien en snij elk plakje tot twee gelijke rechthoeken. Leg op bakpapier. Bestrijk ze met de kerrieboter en bak ze 10 tot 12 minuten in de oven. Hou de overgebleven kerrieboter apart.
-
2
Spoel de venkel en snij in reepjes. Spoel de peterselie en ris de blaadjes. Bak samen met de venkel in 'n beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
3
Pel en pers de knoflook, maak de champignons schoon. Bak ze samen met de knoflook kort op een hoog vuur in 'n beetje olie. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij de zalm in 8 dunne plakjes en bak ze in een andere pan heel kort, in de rest van de kerrieboter. Hij mag binnenin nog een klein beetje lauw zijn.
-
5
Leg op elk bord een gebakken filodeegje. Verdeel er de venkel over, leg er twee plakjes zalm op en leg het tweede filodeegje er bovenop. Werk af met de gebakken bospaddenstoelen, roze peperbolletjes en bladpeterselie.