Maaltijdsoep met kip
bereiding
-
1
Snij de aardappelen en de paprika in blokjes.
Snij de courgette in plakjes.
Snipper de ui, de lente-uitjes en de peterselie.
-
2
Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en maak ze plat met een vleeshamer of deegroller.
-
3
Bak het spek knapperig in een braadpan. Schep het in een kommetje. Bak dan de kip in het spekvet. Snij ze in reepjes en zet ze apart. Blus het braadvocht met wat water en doe het bij de bouillon.
-
4
Stoof de ui en de helft van de paprika 10 minuten in de boter. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Schenk er de bouillon bij. Voeg er de courgette, aardappelen en tijm aan toe. Breng aan de kook en laat 12 minuten sudderen.
-
5
Doe er dan de maïs, de room en de resterende paprika bij. Laat 10 minuten sudderen.
-
6
Doe de kip, het spek, de helft van de lente-ui en 3 el peterselie bij de soep. Laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
-
7
Verdeel de soep over soepkommetjes of borden en werk af met de rest van de lente-ui en de peterselie.
Voorbereiding