Klassieke chocoladetruffels
bereiding
-
1
Smelt de chocolade au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 40°C.
-
2
Klop de boter op met de fondantsuiker, met de mixer of in de keukenrobot.
-
3
Voeg de gesmolten chocolade toe en klop nog even verder tot alles goed gemengd is. Roer er eventueel ook een smaakmaker door.
-
4
Doe het mengsel in een spuitzak met effen spuitmond en spuit rondjes of lijntjes van 3 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.
-
5
Smelt de chocolade voor de afwerking au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 45°C en vervolgens weer afkoelen tot 29°C voor witte chocolade, 30°C voor melkchocolade en 31°C voor pure chocolade. Prik de truffels op een fonduevorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door de chocoladekrullen, koekkruimels of amandelschilfers. Laat opstijven.