Mexicaanse ovenschotel met tortillachips
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Spoel de selder, snij in boogjes. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Spoel de bonen en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
-
2
Bak het gehakt rul in een pan zonder vetstof, neem uit de pan en laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
3
Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en de selder toe en schep goed om. Laat enkele minuten op een zacht vuur aanstoven. Voeg het gehakt, de tomatenpuree,
de tomatenblokjes en de bonen toe en schep goed om. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. -
4
Verwarm de ovengrill voor. Neem 4 beboterde ovenschaaltjes en schep er het gehakt in.
-
5
Bestrooi rijkelijk met de tortillachips en geraspte kaas en zet enkele minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi gesmolten is.