Recept

Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterse kost

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon en snij in stukjes. Stoof een kwartiertje aan in olijfolie en pureer.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij in gelijk stukken en kook ze gaar. Pureer samen met een klontje boter. Roer er wat melk door. Spoel en hak de peterselie en voeg samen met de venkelpuree toe aan de aardappelpuree. Kruid met peper en zout en meng tot een egale venkelpuree.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Smelt 2 el boter en meng met knoflook, panko en de verse groene kruiden tot een smeuïge mix.

  4. 4

    Leg de vis in een met olijfolie ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout en zet 5 minuten in de oven. Haal'm eruit en verdeel er de puree over. Bestrooi met de kruidenmix en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat een kleurtje krijgen onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!