Kabeljauwhaasje met kruidencrumble en venkelpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pistachenoten fijn. Doe de gehakte kruiden, de panko en de pistachenoten in een kommetje. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng tot een crumble. Breng hem op smaak met peper en zout.
-
2
Leg de kabeljauwstukken in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de crumble. Gaar de vis 12 à 15 minuten in de oven.
-
3
Maak de venkels schoon en snij ze in reepjes. Fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg een bodempje water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Stoof de venkel gaar en giet af. Doe de venkel samen met de roomkaas in de blender en mix tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met peper en zout.
-
4
Snij de citroen in partjes. Verdeel de stukken vis over de borden en lepel er de venkelpuree bij. Werk het gerecht af met de verse kruiden en een partje citroen.