Varkensrollade met cantharellen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snipper de rozemarijnnaaldjes. Borstel de cantharellen schoon en snij ze grof. Hak de pistaches. Snij de mozzarella in reepjes.
-
2
Blancheer de spinazie enkele seconden in kokend water. Schep 'm eruit, laat schrikken in ijskoud water en uitlekken.
-
3
Bak de cantharellen kort in wat boter. Kruid met peper, zout en rozemarijn.
-
4
Rooster de pistaches in een pan zonder vetstof. Meng de spinazie (hou er wat van apart voor in de aardappelpuree) met de cantharellen, pistaches en mozzarella.
-
5
Snij het varkenshaasje open. Schep er wat van de paddenstoelenmix op. Vouw dicht en bind vast met keukentouw. Bak de rollade rondom even in olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg ze in een beboterde ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
-
6
Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus ondertussen de pan met de kalfsfond en de sherry, roer de aanbaksels los en laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
-
7
Snij de rollade in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree waar je wat van de spinazie door mengt.
Voorbereiding