Kerriesoep met kip en groenten
bereiding
-
1
Snij de courgette overlangs in vier en dan in plakjes. Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de paprika in blokjes, de prei in ringen en de wortel in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de kip in reepjes.
-
2
Rol het bladerdeeg flinterdun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er cirkels uit van 8 cm doorsnee en frituur ze goudbruin in hete olie. Laat de chips uitlekken op keukenpapier, en dan afkoelen.
-
3
Fruit de ui met de knoflook glazig in een scheutje olie. Bestrooi met het kerriepoeder en bak even mee. Voeg de aardappelen en de wortel toe. Giet er de bouillon en de kokosmelk bij. Doe het limoenblad bij in de pan en laat 10 minuten sudderen. Voeg de currypasta toe en roer glad.
-
4
Doe de kip met de paprika en de prei bij de soep en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe en kook ze kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de bladerdeegchips.
Voorbereiding