Recept

Taboulé met kruidige gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo maakt Ilse deze klassieke salade uit het Midden-Oosten.

bereiding
  1. 1

    Doe de couscous in een grote kom. Schenk er heet water over tot een centimeter boven de couscous. Laat wellen tot al het vocht opgenomen is. Wrik los met een vork.

  2. 2

    Meng alle groenteblokjes met de gesnipperde rode ui en de gehakte kruiden. Meng ze met de couscous.

  3. 3

    Voeg de olijfolie en het citroensap toe en breng nog op smaak met peper en zout. Meng goed en zet koel weg tot aan het serveren.

  4. 4

    Fruit de sjalot en knoflook in wat olie tot ze glazig zijn.

  5. 5

    Meng in een grote kom het gehakt met de gefruite sjalot en knoflook. Voeg de gehakte kruiden, het chilipepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout. Voeg het ei, de yoghurt en de bloem toe en meng alles tot één geheel.

  6. 6

    Maak balletjes met het vleesmengsel en steek ze op metalen spiesen. Prik op elk uiteinde een stukje limoen. Bak de spiesjes goudbruin in de pan. Leg ze in een ovenschaal en laat nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C verder garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé met kruidige gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!