Pastei van kip
bereiding
-
1
Hak de uien en de knoflook fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Snij de kip in fijne reepjes.
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Fruit de ui en de knoflook glazig in een klontje boter. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Strooi de bloem over de paddenstoelen en roer goed. Giet de room bij in de pan en laat even koken. Voeg de kip toe en stoof kort mee. Haal de pan van het vuur en roer 1 losgeklopte eidooier onder de ragout.
-
3
Bekleed een taartvorm van 30 cm diameter met bakpapier en vel bladerdeeg. Verdeel de afgekoelde vulling over de bodem. Dek af met het tweede deegvel en druk de rand aan. Prik het bovenste vel in met een vork. Bestrijk met losgeklopte eidooier. Zet 25 tot 30 minuten in de oven en serveer.
Voorbereiding