Recept

Pasteitjes met ham en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Net een koninginnenhapje

bereiding
  1. 1

    Snij de ham in reepjes. Spoel de preistengels, snij ze in stukken van 2 cm.

  2. 2

    Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de prei 3 minuten. Doe er de diepvriesdoperwtjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Giet af en bewaar de bouillon.

  3. 3

    Zet de bladerdeegbakjes in de oven op 100° C.

  4. 4

    Breng de bouillon weer aan de kook. Roer de bloem los in een kopje koud water. Doe bij de kokende bouillon en roer goed glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Voeg er de room aan toe en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Doe de groenten en de ham bij de hete saus. Laat nog heel even goed doorwarmen.

  6. 6

    Verdeel over de warme bladerdeegbakjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasteitjes met ham en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!