Pasteitjes met ham en erwtjes
bereiding
-
1
Snij de ham in reepjes. Spoel de preistengels, snij ze in stukken van 2 cm.
-
2
Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de prei 3 minuten. Doe er de diepvriesdoperwtjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Giet af en bewaar de bouillon.
-
3
Zet de bladerdeegbakjes in de oven op 100° C.
-
4
Breng de bouillon weer aan de kook. Roer de bloem los in een kopje koud water. Doe bij de kokende bouillon en roer goed glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Voeg er de room aan toe en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Doe de groenten en de ham bij de hete saus. Laat nog heel even goed doorwarmen.
-
6
Verdeel over de warme bladerdeegbakjes en serveer.