Recept

Romige prei-kippastei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De sterretjes geven deze bladerdeegpastei een extra feestelijke uitstraling.

Makkelijk vooraf: je kunt deze pastei een dag vooraf maken. Enkel het bestrijken met de eidooier en het bakken doe je de dag zelf. 

Supersmaakvol: het vlees van kippenbouten is goedkoper dan filet, maar wel extra smaakvol en sappig. 

 

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de preiwitten en snij ze in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Breng 700 milliliter water met het bouillonblokje aan de kook. Kook de plakjes aardappel kort beetgaar. Haal ze uit de pot en doe dan de wortel en de kippenbouten in de pot. Laat die 20 minuten zacht koken. Giet ze af, maar bewaar ook het kookvocht.

  3. 3

    Haal het vlees van de bouten en leg het bij de blokjes wortel.Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de prei en de champignons gaar. Kruid ze met peper en zout. Voeg het kippenvlees en de blokjes wortel toe en roerbak nog enkele minuten. Zet opzij.

  4. 4

    Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roerbak ze 1 minuut. Blus geleidelijk aan met 350 milliliter van het kookvocht en de room. Laat de saus kort koken tot ze is ingedikt. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Meng de saus onder de gebakken groenten en kip. Voeg de mosterd toe en breng het geheel op smaak met citroensap, peper en zout.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 185°C. Vet de ovenschaal in en leg de plakjes aardappel onderaan. Kruid ze met peper en zout. Giet de saus met de groenten en kip over de aardappelen. Wrijf de randen van de schaal in met een beetje eidooier en leg er het bladerdeeg over. Werk dat eventueel af met sterretjes bladerdeeg.

  7. 7

    Wrijf het bladerdeeg in met de rest van de eidooier. Bak de pastei 30 à 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige prei-kippastei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!