Recept

Coq au vin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit Frankrijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verdeel de kip in 8 stukken, spoel en dep ze goed droog. Pel de sjalotjes en de knoflook. Snij het spek in reepjes. Boen de aardappelen schoon. Borstel de paddenstoelen schoon. Hak de peterselie grof. 

  2. 2

    Kruid de stukken kip met peper en zout.  Verhit de helft van de boter met de olie in een braadpan en kleur de stukken kip rondom aan. Voeg het spek en de sjalotjes toe en stoof 10 minuten mee. Bestrooi met de bloem en roer goed. Giet de wijn bij in de pan. 

  3. 3

    Voeg knoflook, laurier en rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat afgedekt ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. 

  4. 4

    Kook de aardappelen ongeschild gaar in gezouten water.

  5. 5

    Bak de paddenstoelen in een pan met de rest van de boter. 

  6. 6

    Breng de coq au vin verder op smaak met peper en zout. Serveer met de aardappelen en gebakken paddenstoelen. Werk af met gesnipperde peterselie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Coq au vin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!