Kip met sesamkorstje
bereiding
-
1
Spoel de rucola en zwier droog. Hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de dragon, hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Rasp de parmezaan fijn.
-
2
Doe de rucola, de knoflook en de dragonblaadjes met de olijfolie in een vijzel of keukenmachine en pureer. Vermeng met de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Kook de tagliatelle beetgaar in ruim kokend water met een snuifje zout.
-
4
Snij de kipfilets horizontaal middendoor. Kruid met peper en zout. Wentel de kip achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en sesamzaad. Druk de zaadjes licht aan.
-
5
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de kip 3 tot 4 minuten aan elke kant. Laat even opdrogen op keukenpapier. Serveer goed heet met de pasta en de kruidensaus. Werk af met verse dragon.
Voorbereiding