Recept

Kip met sesamkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een krokant stukje kip

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de rucola en zwier droog. Hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de dragon, hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Rasp de parmezaan fijn. 

  2. 2

    Doe de rucola, de knoflook en de dragonblaadjes met de olijfolie in een vijzel of keukenmachine en pureer. Vermeng met de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. 

  3. 3

    Kook de tagliatelle beetgaar in ruim kokend water met een snuifje zout. 

  4. 4

    Snij de kipfilets horizontaal middendoor. Kruid met peper en zout. Wentel de kip achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en sesamzaad. Druk de zaadjes licht aan. 

  5. 5

    Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de kip 3 tot 4 minuten aan elke kant. Laat even opdrogen op keukenpapier. Serveer goed heet met de pasta en de kruidensaus. Werk af met verse dragon. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met sesamkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!