Recept

Zoetzure kip met noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip op Chinese wijze

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snij het pepertje in ringen. Hak de gember en de knoflook fijn. Snij de ui in partjes en haal ze uit elkaar. Snij de kipfilets in niet al te kleine blokjes. 

  2. 2

    Vermeng de ketchup met de sojasaus, de rijstazijn en 3,5 eetlepels suiker. 

  3. 3

    Roer in een schaal het ei los met 4 eetlepels water,  een snuifje zout en 1/2 theelepel suiker. Voeg de kip toe en vermeng. Haal het vlees uit de schaal en laat uitlekken. Wentel de kip door het maïszetmeel. 

  4. 4

    Kook de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking. 

  5. 5

    Verhit 4 eetlepels sesamolie in een wok of een pan en roerbak de kip in porties op hoog vuur. Haal uit de pan en zet opzij. 

  6. 6

    Verhit de rest van de sesamolie in de wok. Roerbak de chilipeper, de gember, de knoflook en de ui ongeveer 1 minuut op matig vuur. Voeg het ketchupmengsel toe en vermeng. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. 

  7. 7

    Doe de kip weer in de pan en warm nog even door. Verdeel de noedels met de kip en de saus over de borden. Werk af met een takje verse koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoetzure kip met noedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!