Pad Thai met scampi’s en zoetzure saus
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de zoetzure saus in een pannetje. Zet de saus op een zacht vuur en laat ze inkoken.
-
2
Kook de glasnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de scampi's, maar laat het staartje eraan.
-
3
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.
-
4
Verhit de olie in de wok en voeg de knoflook, de ui en de scampi’s toe. Voeg de noedels toe en meng er de vissaus, de sojasaus, de tamarindesaus, de gember, de sojascheuten, de chilipeper en de lente-ui onder. Laat alles even wokken.
-
5
Hak de pindanoten grof. Snij de limoen in partjes. Schep de pad Thai op de borden en werk af met de koriander, de pindanoten en een partje limoen. Serveer de pad Thai met de zoetzure saus.