Recept

Mechelse koekoek met salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een lekkere vinaigrette

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 300°C. Kruid de koekoek van binnen en van buiten met peper, zout en nootmuskaat. Wrijf hem in met de boter. Leg hem op een ingevet rooster, met een braadslede of ovenplaat eronder. Schenk er de arachideolie over en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

  2. 2

    Verlaag de oventemperatuur tot 225°C, lepel het vet over de koekoek en braad nog 1 uur verder. Draai de koekoek om na een half uur, lepel er regelmatig vet over. Dek eventueel af met bakpapier als de kip te snel kleurt. 

  3. 3

    Haal de koekoek uit de oven. Bind het braadvocht met wat aardappelbloem

  4. 4

    Maak de sla schoon, snij de tomaten in partjes. Snipper de ui heel fijn. Maak een vinaigrette met de maisolie en de azijn, breng op smaak met mosterd, suiker en peper en zout. Meng de sla met de tomaten, de uit en de vinaigrette, strooi er de peterselie over. 

  5. 5

    Serveer de kip in stukken, met de saus en de salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mechelse koekoek met salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!