Koninginnenhapje van Mechelse koekoek
bereiding
-
1
Doe de Mechelse koekoek in een grote pan. Snij de wortel, prei, selder en ui grof en voeg toe. Overgiet met water tot alles net onderstaat. Voeg laurier, tijm, zwarte peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 1,5 uur zachtjes sudderen.
-
2
Schep de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Pluk dan het vlees van de botten. Zeef de bouillon en vang op.
-
3
Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in wat boter. Snij de champignons in plakjes en bak ze eveneens aan in boter.
-
4
Smelt 50 gram boter in een pot en doe er de bloem bij. Roer goed en laat even aanbakken.
-
5
Giet er enkele pollepels bouillon bij en roer goed tot je een gebonden saus hebt. Je hebt ongeveer 500 ml bouillon nodig.
-
6
Voeg er dan het citroensap en de room aan toe en kruid de saus met peper en zout.
-
7
Doe er de stukjes kip, de gehaktballetjes en de champignons bij en laat goed doorwarmen.
-
8
Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven en vul ze met de vulling. Werk af met wat gehakte peterselie.