Gehaktballetjes met friet
bereiding
-
1
Snij het brood in blokjes, week ze in de melk en knijp uit. Pel en snipper de ui, stoof glazig in olijfolie. Meng de ui met het gehakt, het brood, het ei en de peterselie. Kneed goed en rol er hapklare balletjes van.
-
2
Bak de balletjes kort aan in boter, schep ze uit de pan, roer de aanbaksels los en blus met de balsamicoazijn. Doe de balletjes weer in de pan en voeg ± 400 ml water toe tot ze net onder staan. Laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Haal de balletjes eruit.
-
3
Pel de uien voor de saus, snipper ze en doe bij de saus. Breng op smaak met Luikse siroop, peper en zout. Laat even opkoken en zeef.
-
4
Schil de aardappelen en snij ze in staafjes. Verhit de friteuse op 150°C en bak ze gaar in 5 minuten. Laat uitlekken. Verhoog de temperatuur tot 180°C en bak de frietjes goudbruin.
-
5
Serveer de balletjes met de saus en de frietjes. Bestrooi met extra bieslook.