Visballetjes met tartaarsaus
bereiding
-
1
Snij de vis in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Spoel de prei en snij in stukken. Doe alles samen met het maïszetmeel, de eiwitten en de panko in een blender en mix fijn. Rol er hapklare balletjes van en laat een halfuur rusten in de koelkast.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat even afkoelen. Snij in plakjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie.
-
3
Doe de sesamzaadjes in een diep bord en rol er de balletjes door. Bak ze goudbruin in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Spoel de lente-ui en snij in ringen. Meng samen met de verse kruiden en de mayonaise. Kruid de saus met peper en zout.
-
5
Serveer de balletjes met de gebakken aardappelen en de tartaarsaus.