Penne met romige broccolisaus en ham
bereiding
-
1
Maak eerst de broccolisaus. Blancheer de broccoliroosjes 8 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en bewaar wat kookvocht. Doe de fijngesneden knoflook, amandelpoeder, parmezaan, de helft van de broccoli, de helft van de basilicum, olijfolie en wat kookvocht in een blender en mix fijn. Voeg indien nodig ook nog extra olijfolie toe tot je de gewenste dikte bekomt. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gekookte ham tot repen en rol tot roosjes.
-
3
Laat de mozzarella-bolletjes uitlekken. Snijd de rode ui in fijne ringen.
-
4
Meng de pasta met de broccolisaus en verdeel over diepe borden, werk af met de roosjes gekookte ham, mozzarella-bolletjes, rode ui-ringen en wat basilicumblaadjes.