Erwtenbavarois met garnalen
bereiding
-
1
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rooster het brood in de broodrooster. Mix het in de keukenmachine fijn. Meng het met de gemalen amandelen. Smelt de boter en roer die door het brood-amandelmengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.
-
2
Stoom of kook de erwten in 4 minuten gaar. Giet af en spoel ze onder koud stromend water zodat ze frisgroen blijven. Hou een vierde van de erwten apart en pureer de rest in de keukenmachine. Roer de room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Week de gelatine in koud water, knijp de vellen uit. Los de gelatine op in de warme erwtenpuree, roer de hele erwtjes erdoor.
-
4
Verdeel de bavarois over de taartbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in een koelkast. Ontvorm de bavarois. Garneer met garnalen en reepjes bieslook en serveer.