Gegrilde zalmfilet met herfstsalade en geglaceerde worteltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C of op de grillstand. Schil voor de salade de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de venkel schoon en snij hem in blokjes. Verbrokkel de feta. Schil de wortelen en snij ze in niet al tedunne staafjes.
-
2
Kook de aardappel en de venkel in zo’n 8 minuten beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
3
Vermeng de aardappelen en venkel met de groenten, feta, amandelen en de pompoenpitten. Breng op smaak met de citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout.
-
4
Blancheer de wortelen zo'n 7 minuten in water met een snuifje zout. Giet af. Smelt de boter in een pan. Voeg er de wortelen aan toe, bedruip ze met de honing en laat even glaceren.
-
5
Dep de zalm droog met keukenpapier. Wrijf de vis in met olijfolie. Bestrooi met grof gemalen peper en zout. Bak de zalm op een rooster ongeveer 2 minuten per kant. Serveer met de salade en de worteltjes.
Voorbereiding