Entrecote met gegrilde tomaat en kruidenboter
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snij de tomaten doormidden.
-
2
Meng voor de kruidenboter de boter met de peterselie en de knoflook. Kruid met peper en zout. Wikkel de boter in plasticfolie en maak er een rolletje van. Leg ten minste 1 uur in de koelkast.
-
3
Bestrijk de snijkanten van de tomaten met olijfolie en leg ze op de snijkant in een hete grillpan. Gril ze 4 minuten. Kruid met peper en zout.
-
4
Verhit een flinke klont boter in een pan. Leg de entrecote in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak het vlees 3 minuten aan elke kant als het 'bleu' moet zijn. Zet het nog 3 minuten in de oven voor 'saignant', 6 minuten voor 'à point' en 8 minuten voor ' bien cuit'. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
5
Serveer de entrecote met de tomaten op een grote plank. Geef er een gepofte aardappel in de schil bij. Verdeel de kruidenboter over de aardappelen en het vlees. Serveer met een frisse, groene sla.
Voorbereiding