Gepaneerde kotelet met mosterdsaus en wortelen
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water. Pureer met boter en melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Maak de wortelen schoon en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in wat boter. Laat de wortel, laurier en tijm mee stoven. Doe er wat water bij, dek af en laat gaar worden op zacht vuur. Roer geregeld.
-
3
Klop de eieren los in een diep bord. Doe wat bloem en paneermeel in twee borden. Kruid het paneermeel met peper en zout. Wentel het vlees door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak krokant in boter.
-
4
Verwarm 200 ml water met het bouillonblokje. Doe er de room en de mosterd bij en laat indikken. Bind eventueel met wat maïszetmeel. Serveer de saus bij de koteletten, puree en wortelen.