Recept

Praline van Aalsterse vlaai en stilton

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luxueus hapje om indruk mee te maken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkantjes. Klop het ei los.

  2. 2

    Leg in het midden op elk vierkantje filodeeg een klein stukje Aalsterse vlaai en daarop een stukje stilton. Vouw het deeg dicht tot kleine pralines.

  3. 3

    Bestrijk de pralines met het losgeklopte ei en leg er een pijnboompitje op. Bak ze 6 à 7 minuten in de oven.

  4. 4

    Smelt de rest van de Aalsterse vlaai met wat witte wijn en balsamicoazijn in een pannetje tot het een smeuïge pasta is.

  5. 5

    Leg de pralines op kleine bordjes en werk af met 3 druppels gesmolten vlaai en een sprietje bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Praline van Aalsterse vlaai en stilton

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!