Recept

Oost-Vlaamse vlaai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Elke regio heeft zo zijn eigen vlaai, geniet van deze Oost-Vlaamse versie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verkruimel de honingkoek en de beschuiten.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker bij.

  3. 3

    Giet de melk over de ingrediënten. Schenk er de kandijsiroop bij. Spoel dan het siroopflesje uit met 1/2 kopje water en voeg ook die erbij. Roer alles goed om met houten lepel.

  4. 4

    Klop het ei luchtig op en roer het vervolgens samen met de kaneel door de massa.

  5. 5

    Zet de pan op een zacht vuurtje en warm alles al roerend op. Neem ze weer van het vuur af en mix de massa fijn.

  6. 6

    Beboter een vuurvaste vorm en vul die met het mengsel. Bak de vlaai gedurende 1 tot 1.15 uur in een de oven. Prik in de vlaai met een breinaald: als die er droog weer uitkomt, is de vlaai helemaal gaar. Laat 12 uur afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oost-Vlaamse vlaai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!