Oost-Vlaamse vlaai
bereiding
-
1
Verkruimel de honingkoek en de beschuiten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker bij.
-
3
Giet de melk over de ingrediënten. Schenk er de kandijsiroop bij. Spoel dan het siroopflesje uit met 1/2 kopje water en voeg ook die erbij. Roer alles goed om met houten lepel.
-
4
Klop het ei luchtig op en roer het vervolgens samen met de kaneel door de massa.
-
5
Zet de pan op een zacht vuurtje en warm alles al roerend op. Neem ze weer van het vuur af en mix de massa fijn.
-
6
Beboter een vuurvaste vorm en vul die met het mengsel. Bak de vlaai gedurende 1 tot 1.15 uur in een de oven. Prik in de vlaai met een breinaald: als die er droog weer uitkomt, is de vlaai helemaal gaar. Laat 12 uur afkoelen.
Voorbereiding