Limburgse vlaai
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de lauwe melk en giet het papje erin. Kneed er meteen wat bloem door. Voeg er de suiker en de boter bij. Doe er tot slot een snuifje zout bij en kneed gedurende 15 minuten.
-
3
Laat het deeg onder een keukenhanddoek gedurende 30 minuten op kamertemperatuur rijzen. Rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak en snij er een cirkel uit die wat groter is dan de vorm.
-
4
Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Schik er het deeg in en vul het met fruitmoes naar keuze. Snij repen uit de rest van het deeg en leg ze diagonaal in ruitvorm over de taart. Bestrijk de randen en repen met losgeklopt ei.
-
5
Bak de vlaai gedurende 30 à 35 minuten in de oven.
Voorbereiding