Erwtenvelouté met gebakken ravioli
bereiding
-
1
Spoel de spliterwten en laat 3 uur weken in koud water. Hak de ui fijn. Hak de walnoten in stukjes.
-
2
Giet de erwten af en doe ze in een pan met 2 liter water en een snuifje zout. Doe het bouillonblokje erbij, de gehakte ui en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 1 uur pruttelen op zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout. Hou apart.
-
3
Kook de ravioli (één per glaasje) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken.
-
4
Verhit 2 el notenolie en bak de ravioli goudbruin. Verwarm de soep, verdeel over glaasjes en leg in elk glaasje een gebakken ravioli. Bestrooi met gehakte noten en serveer meteen.
Voorbereiding