Stoofpotje van kip en ctiroen
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en de knoflook. Pers één citroen uit en snij de tweede in schijfjes.
-
2
Meng 4 eetlepels olijfolie met het koriander-, komijn- en saffraanpoeder. Kruid met peper en zout. Wrijf er de kip mee in en zet even opzij. Bestrooi de schijfjes citroen met poedersuiker en een klein beetje zout. Zet even opzij.
-
3
Verhit wat olijfolie in een diepe braadpan en kleur de stukken kip rondom goudgeel.
-
4
Voeg de ui en de knoflook toe. Leg de schijfjes citroen op de kip.
-
5
Roer de honing los met het citroensap. Schenk het citroensap met de honing en de bouillon bij in de pan. Voeg de tijm toe. Laat afgedekt op zacht vuur ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de kip gaar is. Voeg de cranberry's toe en stoof ze nog even mee.