Blinde vinken met spekjes en champignons
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
2
Smelt wat boter in een braadpan en schroei de blinde vinken rondom dicht en mooi bruin. Doe de ui en de spekblokjes bij in de pan, voeg eventueel wat extra boter toe, stoof nog 2 minuten.
-
3
Voeg de champignons toe en bak ze nog even mee. Voeg de tijm, laurier en tomatenpuree toe, schep goed om. Kruid met peper en zout. Schenk de rode wijn en de fond erbij. Laat afgedekt op zacht vuur 20 tot 30 minuten garen. Bind de saus eventueel met maïszetmeel, opgelost in water.
-
4
Schil de aardappelen voor de puree en kook ze gaar in gezouten water. Spoel de waterkers, verwijder eventueel de harde steeltjes. Laat de blaadjes uitlekken en hak ze grof.
-
5
Giet de aardappelen af. Pureer ze met wat boter en de melk. Roer de gehakte waterkers door de warme puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree en de blinde vinken in warme borden. Lepel er wat saus bij.