Blinde vinken
bereiding
-
1
Kruid het gehakt met peper en zout. Schep een lepel lepel ervan op elk runderlapje. Rol stevig op en bind op met een stukje keukendraad (of steek vast met een houten prikker).
Pel de sjalot, snipper 'm fijn.
-
2
Bak de blinde vinken kort maar krachtig rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalotsnippers bij. Laat even meebakken.
-
3
Schenk er de vleesbouillon bij. Voeg er de laurier en de tijm aan toe. Laat 30 minuten stoven onder deksel.
-
4
Haal de blinde vinken uit de pan. Breek de bloem in een beetje water. Neem de tijm en de laurier weg. Schenk het bloempapje bij de saus. Roer voortdurend. Laat 2 minuten zacht doorkoken.
-
5
Laat de blinde vinken nog heel even goed doorwarmen in de saus. Serveer met wortelstoemp.
Voorbereiding