Mosselen met kokosmelk (2)
bereiding
-
1
Pel de knoflook, hak grof. Schil de gember, hak 'm fijn. Snij de pepers, zonder de zaadjes, in dunne ringetjes. Maak de lente-uien schoon en hak fijn. Verhit een wok of een ruime pan op hoog vuur, doe er wat zonnebloemolie in en roerbak de knoflook, gember, pepertjes en lente-ui 30 seconden.
-
2
Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, geraspte limoenschil en het sap erdoor. Breng aan de kook en voeg de mosselen toe.
-
3
Dek de pan af en laat de mosselen 5 à 6 minuten garen, tot alle mosselen open zijn.
-
4
Neem de wok van het vuur en roer de koriander door de mosselen. Breng op smaak met zout en peper, schep de mosselen in voorverwarmde kommen en serveer ze meteen.
-
5
Wil je dit gerecht als hoofdgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheden.
TIP