Recept

Mosselen in rode curry met volkorennoedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat mosselen lekker slank zijn? ‘t Zijn meestal de frietjes of het brood die de dikmakers zijn. Heb je nog mosseltjes over, gebruik ze dan als smaakmaker in een soepje of salade.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig. Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in ringen. Snij de suikererwten schuin in twee. Roerbak de paprikareepjes en de suikererwten 3 minuten in arachideolie. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 minuten.

  2. 2

    Voeg de kokosmelk en de vissaus toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat met het deksel op de pan 3 minuten koken tot de mosselen open zijn.

  3. 3

    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Verdeel de noedels en de mosselen met de currysaus over de borden. Werk af met de lente-uitjes en de koriander. Geef er partjes limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!