Vispapillot met sinaasappel
bereiding
-
1
Boen de citroen en 1 sinaasappel schoon. Snij fijne reepjes van de schil met een zestemesje. Blancheer ze 1 minuut in kokend water. Pers de sinaasappel en de citroen.
-
2
Schil de tweede sinaasappel à vif, met een heel scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes los tussen de vliesjes. Spoel de selder en snij 'm in heel fijne blokjes.
-
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng 6 el sinaasappelsap en 3 el citroensap in een pan en breng aan de kook. Voeg poedersuiker, korianderpoeder en 100 ml water toe. Doe de zeste erbij, laat 5 min. pruttelen en zeef.
-
4
Klop in een kom het ingekookte citrussap los met de wittewijnazijn en de helft van de olijfolie.
-
5
Leg op 4 stukken bakpapier telkens een stuk vis, verdeel de selderblokjes, sinaasappelpartjes, citruszeste, vinaigrette en de rest van de olijfolie erover. Kruid met peper en zout en vouw de papillotten dicht. Zet ze 20 minuten in de oven.