Quiche met broccoli, courgette en erwtjes
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli in roosjes, snij de courgettes in blokjes.
-
2
Blancheer de broccoli, courgette en erwtjes 2 minuten in kokend gezouten water. Laat meteen schrikken onder koud water en afkoelen.
-
3
Rol het kruimeldeeg uit en verdeel het over de vormpjes. Druk wat aan. Prik er met een vork enkele gaatjes is. Verdeel er de groenten over.
-
4
Klop de eieren met de room tot een schuimige massa. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de groenten en bestrooi met de parmezaan.
-
5
Zet de quiches 35 minuten in de oven.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 stuks- kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)
- erwten75 g
- courgettes (klein, in blokjes)2
- broccoli (in roosjes)1 stronkje
- eieren3
- parmezaan (geraspt)40 g
- room2 dl
- olijfolie4 el
- nootmuskaat
- zout
- peper