Saffraanrisotto met gebakken zalm
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Roer er de rijst door tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Vermeng de saffraan met wat warme bouillon. Meng door de rijst.
-
2
Schenk een pollepel hete bouillon bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht opgenomen is. Voeg meer bouillon toe en roer weer tot alle vocht is opgenomen. Ga zo door tot de rijst smeuïg is, maar toch nog beet heeft. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
-
3
Maak de groenten schoon. Snij de asperges in schuine stukken, stoof ze aan in boter. Voeg de erwten toe en laat afgedekt stoven tot ze beetgaar zijn. Voeg eventueel wat water of bouillon toe.
-
4
Schep de groenten bij de risotto en warm nog even door. Roer er de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
-
5
Bak de zalm krokant en net gaar in een pan met boter of olijfolie. Schep de risotto in warme borden. Leg er een stukje zalm op. Werk af met peterselie.