Penne met feta en zongedroogde tomaten
bereiding
-
1
Spoel de aubergine en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi met zout en laat 30 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel de aubergine onder water, dep goed droog en snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaten en snij in stukken. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en vang de olie op.
-
2
Bak het lamsgehakt rul in een beetje olie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Stoof de gesnipperde ui en knoflook in een beetje van de tomatenolie. Voeg er de aubergines, kappertjes, tomaten en zongedroogde tomaten aan toe en schep goed om. Doe er dan de gezeefde tomaten en het gehakt bij en laat 10 minuten, onafgedekt, op een zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper, zout, een snuifje zout en de oregano.
-
3
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep door de saus.
-
4
Verdeel de pasta over de borden en werk af met verkruimelde feta.