Kippenragout met bladerdeeg
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en leg er de kipfilets in. Laat ongeveer 15 minuten pocheren tegen het kookpunt aan, de bouillon mag niet koken. Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen. Bewaar de bouillon.
-
2
Schraap de wortelen, snij ze in plakken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de zonnebloemolie en 1 el boter in een pan en stoof er de ui en knoflook en de plakjes wortel in glazig. Bestrooi met de bloem, roer om.
Doe er 200 ml bouillon bij, roer tot de saus gebonden is. Haal van het vuur. Snij de kipfilet in blokjes, doe ze bij de saus. Roer er ook de peterselie, de eidooier en de erwten door. Kruid met citroensap naar smaak, en peper en zout. Doe er eventueel nog wat bouillon bij als de saus te dik is.
-
3
Vet een ronde of ovale ovenschaal in met 1 el boter en doe er de vulling in. Leg het bladerdeeg op de vulling en duw de randjes aan. Smelt de rest van de boter en bestrijk er het bladerdeeg mee. Bestrooi met sesamzaadjes.
-
4
Bak de kipschotel ongeveer 30 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer meteen.