Recept

Kippenbouten met tomatensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om duimen en vingers van af te likken!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de salsa. Snij de tomaten in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Snipper de chilipeper zonder zaadjes fijn. Spoel en hak de peterselie. Meng alle ingrediënten met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een braadpan en kleur de kippenbouten rondom aan. Neem ze uit de pan en zet even opzij.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze aan in het braadvet van de kip. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met tijm, cayennepeper, kerriepoeder, peper en zout.

  4. 4

    Schenk er de wijn en bouillon bij en roer om. Leg de kip bij in de pan. Laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.

  5. 5

    Serveer de kip met de tomatensalsa en werk af met nog wat extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenbouten met tomatensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!