Cheesecake volgens Wim
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 140°. Los 200 g suiker op in 200 ml water. Zet op het vuur en laat de suiker smelten zonder erin te roeren. Haal de siroop van het vuur zodra ze kookt.
-
2
Spoel 2 citroenen en 2 limoenen en dep droog. Snij ze in heel fijne plakjes en voeg ze toe aan de suikersiroop. Laat de fruitschijfjes trekken.
-
3
Smelt 160 g boter op een laag vuur, zonder ze te laten bruinen. Verkruimel de Bastognekoekjes en meng ze door de boter.
-
4
Beleg de bodem van de springvorm met een cirkel bakpapier. Leg er het koekjesmengsel op en druk aan.
-
5
Laat de platte kaas uitlekken in een theedoek of neteldoek. Spoel de resterende citroen en limoen en rasp de schil. Meng de kaas met de bloem, de eieren, de rest van de suiker en de citroen- en limoenzeste tot een glad mengsel.
-
6
Stort het mengsel op de koekjesbodem. Zet de cheesecake 1 uur in de oven tot de vulling stevig is. Haal ze nadien voorzichtig ui de vorm en laat volledig afkoelen. Haal de citroen- en limoenschijfjes uit de siroop en laat uitlekken. Werk de taart af met de fruitschijfjes.