Recept

Glutenvrije cheesecake met karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook als je intolerant bent, kun je van 'n heerlijke cheesecake genieten. Deze is glutenvrij en net zo lekker als de originele!

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes in een blender of plet ze met een deegrol. Smelt de boter en meng die met de kruimels.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en bedek de bodem met de koekkruimels. Druk goed aan en laat even opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak intussen de vulling: splits de eieren. Klop de dooiers op met 150 g suiker, doe er de verse kaas bij. Voeg er dan het maïszetmeel, het amandelpoeder en het vanillemerg aan toe. Meng goed.

  4. 4

    Klop de eiwitten op met de rest van de suiker en meng dit geleidelijk aan met het verse-kaasmengsel.

  5. 5

    Giet de vulling over de bodem en bak 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en zet een paar uur, of liever nog, een nacht in de koelkast.

  6. 6

    Doe de suiker en het water in een steelpan en zet op het vuur. Wacht tot de suiker begint te karamelliseren, maar roer niet. Blus met de room en roer. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije cheesecake met karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!