Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade
bereiding
-
1
Snij het kalkoenlapje in 8 dunne reepjes. Rijg ze zigzaggend aan houten spiesjes. Kruid met peper en zout.
-
2
Spoel de komkommer, snij ‘m met een dunschiller in lange repen. Bestrooi met zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeefje.
-
3
Schil de pompelmoes, à vif, met een heel scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes los tussen de vliesjes. Meng met 2 eetlepels olie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Hak het pepertje fijn.
-
4
Bak de kalkoenspiesjes bruin in een pan met olijfolie. Meng de pompelmoes met het pepertje, de komkommerreepjes, enkele basilicumblaadjes en de gehakte nootjes.
-
5
Verdeel het pompelmoesslaatje over 8 glaasjes en leg er een kalkoenspiesje in. Serveer meteen.