Verrine boeuf bourguignon
bereiding
-
1
Pel de ui en snij in partjes. Schil de wortel en snij in plakjes. Pel en pers de kno ook. Meng het vlees met de uien, wortel en kno ook in een kom en schenk er de wijn bij. Laat minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
-
2
Bak het spek in een pan zonder vetstof. Schep uit de pan. Bak het vlees in dezelfde pan goudbruin. Schep uit de pan. Haal de groenten uit de marinade en bak eveneens 5 minuten. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg het vlees, het spek, de marinade, het bouillonblokje en de suiker toe en breng zacht aan de kook.
-
3
Bind de tijm en laurierblaadjes samen en voeg toe aan het vlees. Laat 2 uur stoven zonder deksel.
-
4
Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en laat nog 30 minuten sudderen.
-
5
Kook de aardappelen beetgaar. Giet af en stamp met wat room tot puree. Kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel de puree over glazen. Schep er de boeuf bourguignon op en werk af met de peterselie. Serveer meteen.