Broodpudding van croissants
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de rozijnen weken de rum. Snij 1 vanillestokje overlangs. Voeg het samen met het kaneelstokje bij de melk en verwarm het mengsel tot het lauw is.
-
2
Klop de eieren los. Snij de croissants en de peperkoek in stukjes en voeg er een snuifje kaneel, de bruine suiker en de eieren aan toe. Voeg de lauwe melk en de rozijnen aan toe. Meng en plet met een klopper.
-
3
Vet de tulband in met boter. Giet het mengsel in de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
-
4
Maak de rabarber schoon en snij hem in stukken van 10 cm. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de rietsuiker en kardemom over. Bak 6 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
5
Maak een suikerglazuur van de bloemsuiker en 2 el water. Meng goed. Giet het over de taart en versier met de rabarber.