Recept

Broodpudding à la mama

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Carla bakt nog altijd met veel plezier de broodpudding van haar mama.

Carla: “Als jong meisje leerde mijn mama deze broodpudding bakken op school. Als er oud brood is, maken we deze broodpudding altijd klaar. Ik heb al aan velen het recept uitgedeeld en het blijft een topper.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk tot ze lauw is. Scheur het brood in stukken en doe ze in een kom. Schenk er de lauwe melk bij en voeg de suiker toe. Laat het brood even weken en plet het met een vork.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los. Doe de rozijnen of de stukjes appel erbij. Je kunt ook beide toevoegen als je dat lekker vindt. Voeg ook het vanillepuddingpoeder en de eieren toe en meng. Boter de bakvorm in en schenk het beslag erin. Bak de broodpudding 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de broodpudding uit de oven, laat hem afkoelen en ontvorm hem. Bestrooi hem vlak voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodpudding à la mama

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!