Feestelijk veggie slaatje met pompoen en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vruchtvlees van de pompoen en de rode biet in beetklare stukken. Leg de groenten op een ingevette ovenplaat. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de limoenrasp en de helft van het limoensap met de geraspte Parmezaanse kaas en de panko in een kommetje. Voeg olijfolie toe tot er een crumble-structuur ontstaat. Verdeel over de groenten, kruid nog met peper en zout en sprenkel er olijfolie over. Grill de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Snijd ondertussen de sinaasappel in partjes tussen de vliezen. Vang het sap op. Snij de rode ui in fijne ringen. Rooster de pompoenpitten kort.
-
3
Maak een vinaigrette met de rest van het limoensap, het sinaasappelsap, kandijsuiker, olijfolie, notenolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Brokkel de feta in stukjes.
-
4
Verdeel de sla over borden, leg er de gegrilde groenten en sinaasappelpartjes op. Werk af met de feta, rode ui-ringen en geroosterde pompoenpitten.